Tjaša z normo na APS

Obljubljeni daljši prispevek iz finala APS je končno tu. Kopica rezultatov je urejena, pregledana in ovrednotena. Skupni rezultati so nas vsekakor zadovoljili, prav tako pa smo lahko zadovoljni s posamezniki. Najbolj je zagotovo vesela Tjaša Železnik, ki je v teku na 400 metrov z ovirami izpolnila normo za nastop na evropskem prvenstvu do 23 let. Norma, ki je znašala 1:00.75 ji ni predstavljala večjega izziva, saj je tekla krepko hitreje od zahtevanega rezultata. Ure so se ustavile pri 1:00.07, kar je tudi znamka njenega novega osebnega rekorda.
V letošnjem letu smo uvedli prakso nagrajevanja najbolj zaslužnih posameznikov na APS, torej tistih, ki so v klubski zbir prispevali največ točk. Najboljših 6 v vsaki konkurenci je prejelo praktično nagrado (brisačo Kronos).

Foto: AZS

V moški konkurenci so bili najboljši: Andrei Kostarakov, Leon Ljubič, Mitja Lindič, Klemen Jeršin, Nejc Trobevšek in Ambrož Tičar. Slednji je tudi osvojil edino moško zmago, najboljši je bil v skoku s palico s preskočenimi 470 centimetri. Poleg naštetih se je z drugim mestom in novim klubskim rekordom (205 cm) v skoku v višino izkazal Juš Smole.

Foto: AZS

Kronosovke, ki so osvojile največ točk in se bodo po novem lahko raztezale na lepih brisačah pa so: Laura Guzelj Blatnik, Lara Jagodnik, Hana Šurk, Staška Bizjak Udvanc, Tjaša Železnik in Nika Ude. Edino žensko zmago je dosegla Hana Šurk v teku na 3000 metrov z zaprekami. Nika Ude je v skoku v daljino zasedla drugo mesto in se s skokom dolgim 598 zelo približala normi za mladinsko evropsko prvenstvo.