Novim izzivom in rezultatom naproti

Leto 2021 je za nami. Še eno leto v znamenju koronavirusa. Kljub omejitvam smo uspešno izpeljali sezono, trenirali in tekmovali. Izboljšali smo veliko osebnih rekordov in nekatere naše najmlajše atlete prvič popeljali na tekmo.

V letu 2022 nas čakajo nove tekme, na katere se naši atleti že ves čas pripravljajo. Prva letošnja tekma nas čaka na domačem stadionu, 15. 1., kjer bomo zopet zaslišali pok pištole in občutili tekmovalni duh. Trenerji in atleti se tega občutka že zelo veselimo.

Vsem atletom želimo uspešno tekmovalno sezono s čim manj poškodbami in čim več dobrimi rezultati!

Vaši trenerji

Obvezno AntiDoping izobraževanje (2008 letniki in starejši)

Atleti pozor!

Ponovno vas opominjamo, da morate vsi športniki od vključno 14. leta starosti (letnik 2008 in starejši) opraviti protidopinško spletno izobraževanje.

 Samo športniki z opravljenim izobraževanjem bodo imeli v letu 2022 pravico nastopa na vseh tekmovanjih v okviru Atletske zveze Slovenije!

Izobraževanje opravite na strani https://adel.wada-ama.org/learn . V priponki spodaj so navodila za registracijo.

Športniki izberete izobraževanje na nacionalni ravni.

Po zaključenem izobraževanju si športniki potrdilo shranite in posredujte svojemu trenerju, ki ga bo posredoval naprej klubskemu administratorju.

Navodila za uporabnike ADEL 2021

Državno prvenstvo v mnogoboju in nov klubski rekord

Na atletskem stadionu Poljane v Mariboru smo minuli vikend (2. in 3. 10.) svoje moči merili na državnem prvenstvu v mnogobojih. Naši atleti so pokazali univerzalnost v atletski panogi in domov odšli z novimi rekordi in tudi medaljami. Aljaž Škrinjar se je med pionirji U16 s končnimi 4723 točkami priboril na 2. mesto, hkrati pa s tem osvojil tudi klubski rekord 🏆!
Srebrno medaljo je na koncu osvojila tudi Maša Thaler z novim osebnim rekordom 🥈.
Na 3. stopničko, ki ji pripada bronasta medalja pa sta se povzpela Iris Breganski 🥉 in Jaka Hace 🥉.
Super so se odrezali tudi trije naši mladinci, ki so uspešno opravili izziv 10-boja, kjer so Gašper, Luka in Črt dosegli končno 5., 6. in 7. mesto. Med pionirkami in pionirji pa so izkušnje nabirali tudi Tara, Zoja, Maša in Alen. Čestitke! 🏆👏

Novi osebni rekordi naših atletinj

Maribor bo po novem zapisan ob 4 nove osebne rekorde naših treh atletinj. Na Atletskem mitingu Poljane Maribor, ki je v soboto, 2. 10. potekal v štajerski prestolnici je Ana Erjavec na 60 m prvič tekla pod 8 s – 7,92 s, postavila je še osebni rekord na 300m 42,84 s 🚀. Za oba rezultata je dobila tudi zlato medaljo 🥇. Najhitreje do sedaj je na 60 m tekla tudi Katja Tomšič 8,44 s in si pritekla srebro 🥈, za 15 s pa je svoj najboljši rezultat izboljšala še Ajda Kaučič Žuvela na 600 m – 1:51,07 s 👏👏👏

Tekaško veselo v Slovenskih Konjicah

Na DP v cestnem teku na 10km v Slovenskih Konjicah je včeraj, 26.9.2021 nastopilo 5 članic AD Kronos.
Med članicami je bila najuspešnejša peta Neža Maklin (št. 81), takoj za njo je v cilj pritekla Kim Ameršek, nastopili sta še Aneli Cebek in Nina Imperl 🏃‍♀️.
Med starejšimi mladinkami je bila srebrna Hana Šurk in četrta Lina Lengar.
ČESTITKE! 👏
 

Dvoboj reprezentanc U16 (SLO-CRO), Čakovec 26.9.2021

Štirje Kronosovi pionirji U16 so se uvrstili v pionirsko reprezentanco, in sicer Aljaž Škrinjar, Brin Ciglenečki, Klemen Dolinar in Maksim Kostrič. Najbolje se je odrezal Aljaž Škrinjar, ki je zmagal v teku na 300m z ovirami in postavil osebni rekord, do zmage pa je pomagal tudi štafeti 4x300m. Prav tako je stopil na prvo stopničko Klemen Dolinar in sicer s štafeto 4x100m, posamično je nastopil še v teku na 100m, kjer je bil četrti, Ciglenečki Brin je bil drugi v skoku s palico, Maksim Kostrič pa četrti v teku na 300m z ovirami.

Fantje so se lepo borili in ta tekma, ki je potekala v super ekipnem duhu, jim bo ostala v spominu za zmeraj.
Bravo fantje!

Naši najmlajši tekmovali v Mariboru (U12 in U14)

Pretekli vikend (25. 9. in 26. 9. 2021) so se pomerili naši najmlajši atleti. V Mariboru so tekmovali na Prvenstvu Slovenije za pionirje/ke U12 in U14. V različnih disciplinah so nabirali tekmovalne izkušnje in skušali izboljšati svoj pretekli rezultat ali zapisati novega. V prvem dnevu tekmovanja je Andrej Kenda postal državni prvak skoka v višino, Tia Tomc pa je pri suvanju krogle osvojila bronasto medaljo.

Smisel tekmovanj pa ni vedno biti najboljši, temveč se naučiti tekmovati, obvladovati tremo in biti vsakič boljši od sebe. In šele takrat postanemo pravi športniki 💪🏆

Dan slovenskega športa v AD Kronos

V četrtek, 23. 9. 2021 smo Dan slovenskega športa v AD Kronos obeležili tako, da smo se udeležili akcije Množičnega teka. V sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije so množični teki potekali po celotni državi z namenom spodbujanja mladih k prvim atletskim (športnim) korakom in ozaveščanja o zdravem načinu življenja, ki vključuje gibanje. Popoldne smo se na pomožnem stadionu zbrali atleti različnih starosti in skupin ter simbolično skupaj odtekli en stadionski krog.

Vzdušje je bilo, kot se za Kronos spodobi – fantastično!

Pionirji U16 najhitrejši v štafeti, Škrinjar državni prvak

Izkupiček preteklega vikenda (18. 9. in 19. 9. 2021) je prinesel nove medalje v AD Kronos. Pionirji U16 so bili na Prvenstvu Slovenije za U16 najhitrejši v štafeti 4x 100 in bronasti v štafeti 4x 300.

V drugem dnevu tekmovanja sta na ovirah medaljo dosegla še Aljaž Škrinjar, ki je postal državni prvak v teku na 300 m z ovirami. V isti disciplini pa je Maksim Kostrič domov odnesel bronasto medaljo.

Brin Ciglenečki je pri skoku s palico letvico preskočil na višini 320 cm in se uvrstil na 2. mesto.

Čestitke tudi ostalim atletom za nastope!