8x NA STOPNIČKAH NA MITINGU V RADOVLJICI

Prvi miting sezone na prostem (20. 4. 2024) je atletom in atletinjam Kronosa prinesel 8 odličij.
Kot prvi so čez ciljno črto pritekli 🥇Katja Tomšič na 60 m, 🥇Kaja Arh na 800 m in 🥇Žan Jakopič na 1500 m. Srebrni medalji sta osvojila 🥈 Luka Ocepek v metu kopja in 🥈 Gal Hafner na 2000 z zaprekami, bronasti 🥉 Zoja Jordan v metu kopja in 🥉 Ana Thaler na 100 z ovirami ter še eno 🥉 Katja Tomšič na 200 m, ki jo je dodala zlati z najkrajše preizkušnje.
Za pozitiven vtis začetka sezone so poskrbeli še Ana, Mila, Petra, Isabela, Iva, Tomaž, Patricija in Maša + super, da se je v Radovljici ob mitingu odvil še Festival čokolade, kjer so se za nagrado posladkali nekateri izmed udeležencev.
Čestitke vsem.

ANJA FINK v Londonu maraton pretekla v 2,33:53

Anja Fink je včeraj, 21. 4. 2024 elitni Londonski maraton pretekla s časom 2,33:53, kar je drugi najhitrejši čas slovenskih maratonk vseh časov!
Pritekla je tudi najhitrejši čas izmed nepovabljenih maratonk in 12. mesto med vsemi tekmovalkami (22.700).
Izjavo o tekmi in njene odzive najdete na spodnji povezavi
Iskrene čestitke za izjemen rezultat in dosežek 👏

Dve zlati na državnem prvenstvu U12

Še zadnja dvoranska tekma za naše najmlajše (U12) je potekala v Slovenski Bistrici. Državno prvenstvo nam je v soboto (16. 3. 2024) v Kronos prineslo dva nova državna prvaka.
➡️V teku na 50 m je z vodstvom v kvalifikacijah in finalu slavila Megi Zupančič in osvojila zlato medaljo 🥇.
➡️Ponovno je svoj naslov državnega prvaka v daljini ubranil Ažbe Škrinjar, ki je hkrati skočil tudi svoj nov osebni rekord (460 cm)🥇.
➡️Za eno mesto je finale na 50 m zgrešila Maša Roglič, 5. mesto v teku na 400 m je pritekla Lena Kregar, Vid Pielick je za 3 cm izboljšal svojo daljino in Sven Nik Čeč je zabeležil svoj prvi rezultat na 50 m.
Čestitke vsem!

Nejla in Erik državna podprvaka

V soboto, 9. 3. 2024 je v Celju potekalo državno dvoransko prvenstvo za pionirke in pionirje 2011 in 2012. Pri teku na 50 m z ovirami sta na drugo stopničko stopila dva naša pionirja. Državna podprvaka sta postala Nejla Rastoder🥈 in Erik Jarm🥈. Čestitke!
Tekmovali smo tudi v mešani štafeti 6x 50 m, kjer smo za las zgrešili stopničke in dosegli nehvaležno 4. mesto.
Svoje izkušnje so pridobivali in izboljševali rezultate še Maks, Gašper, Nina, Živa, Gal, Ana, Sara Vita, Lucija in Viktoriia.
Čestitke vsem!

Juš Smole podprvak v skoku v višino, Brin in Aljaž bronasta

17. in 18. februarja 2024 so na podelitvi najboljšim članom na prvenstvu Slovenije za člane in članice na stopničkah stali trije Kronosovi atleti.
Juš Smole je bil s preskočenimi 195 cm drugi v skoku v višino, tretja sta bila Aljaž Škrinjar v teku na 400 m z rezultatom 49,41 s ter Brin Ciglenečki s preskočenimi 475 cm v skoku ob palici.
 
Tik pod stopničkami sta bila še Bor Kolar Bačnik na 60 m in Kaja Arh na 1500 m.
Čestitke vsem članom in članicam 👏

Ana Thaler in Brin Ciglenečki državna prvaka v mnogoboju

10. in 11. februarja 2024 je v dvorani v Češči vasi na prvenstvu Slovenije v mnogobojih nastopilo 10 Kronosovih atletov in atletinj. Zlato medaljo sta osvojila Ana Thaler 🥇v peteroboju za članice in Brin Ciglenečki 🥇v sedmeroboju za starejše mladince.
Vsi mnogobojci so se pomerili na 60 m z ovirami, daljini, višini, krogli ter dolgem teku, sedmerobojci še dodatno v skoku ob palici in teku na 60 m.
Srebrno medaljo je med članicami prejela Ana Valant 🥈 pred bronasto Mašo Thaler🥉, tretji je bil med starejšimi mladinci še Gašper Počivavšek🥉.
Za uspešno premagano mnogobojsko preizkušnjo čestitke tudi Niki, Maši, Patriciji, Neli in Janžu!
S klikom na povezavo – klik, najdete članek na spletni strani AZS

Izjemna Ažbe in Megi domov odnesla zlato in bron

V soboto, 10. 2. 2024 je v Novem mestu potekalo finale mnogoboja za pionirje in pionirke U12. Ažbe Škrinjar je slavil v vseh štirih disciplinah (60 m, skok v daljino, met težke žoge in 300 m) in s tem postal državni prvak v mnogoboju 🏆.
Prav tako je v vseh štirih disciplinah svoje osebne rekorde popravila Megi Zupančič in dosegla 3. mesto 🥉.
Čestitke obema 👏

Urban Rotar bronast na ovirah

3. 2. 2024 so se v Mariboru za naslove prvakov Slovenije ponovno pomerili pionirji in pionirke U16. Iz teka v tek smo beležili nove osebne rekorde na 60 m in 60 m z ovirami💥, svoje nove najhitrejše znamke (9,38 s) pa je bil najbolj vesel Urban Rotar🥉, ki je z bronasto medaljo na 60 m z ovirami dosegel tudi svoje prve državne stopničke 💪
Čestitke vsem nastopajočim!