Sodelujte v KRONOSovem kreativnem natečaju!

Pozdravljeni!
V KRONOSu vemo, da imate atleti in atletinje različne talente, zato VSE naše člane vabimo, da sodelujete v 1. kreativnem natečaju!
Avtorja ali avtorico najbolj izvirnega dela bomo nagradili z nazivom KRONOSOV NAJ UMETNIK, najboljša tri dela bodo nagrajena tudi po atletsko – prvi s pokalom, drugi in tretji z medaljo.
Želimo si najrazličnejše ročne izdelke in dela, literarne prispevke, dobrodošla so kakršnakoli kreativna, ustvarjalna dela – domišljija ima prosto pot.
Razpis, vse ostale informacije in navodila najdete tukaj – Kronosov kreativni natečaj 2020
Premagajmo epidemijo!
Kreativni pozdrav!
Vaše
Atletsko društvo Kronos

OBVESTILO!!!

Zaradi epidemije koronavirusa so do nadaljnega odpovedani treningi za skupine U14 in U12. Glede treningov skupin U16 in starejših kontaktiraje svoje trenerje.

Poleg tega odpadejo vse priprave, ki so bile planirane v marcu.

O nadaljevanju treningov vas bomo obvestili.

 

Tablice in rekordi

Za nami je večina tekmovanj v dvoranski sezoni 2020, zato je pravi čas, da preverimo uspešnost sezone. Letos so naši tekmovalci in tekmovalke popravili 1 članski, 2 starejše mladinska, 3 mlajše mladinske in 4 pionirske rekorde.

Članski rekord je v skoku s palico popravil Ambrož Tičar, ki je svojo znamko v kronosovem dresu popravil na 4.96 metra. Starejše mladinski rekord je v teku na 3000 metrov popravila Hana Šurk. Lina Rotar Paušič je v enem teku popravila pionirski, mlajše in starejše mladinski rekord v teku na 800 metrov. Laura Đekanović je popravila 10 let star mlajše mladinski rekord v suvanju krogle. Furtula Marušič Aleksej pa je popravil rekord za mlajše mladince v teku na 1500 metrov.
Vsi pionirski rekordi so bili na novo postavljeni, saj jih prej niti ni bilo. Črt Kovač je novi rekorder v teku na 300 metrov, rekorda pa imamo po novem tudi v obeh pionirskih štafetah 4×200 metrov.

Vse rekorde si lahko ogledate na povezavi..

Kronosovi uspehi

V zadnjih tednih so se vrstila državna prvenstva za različne kategorije. Najprej so se pomerili pionirji in pionirke U16, sledilo je prvenstvo za starejše mladince in mladinke, pred nekaj dnevi pa so se za naslove državnih prvakov borili še mlajši mladinci in mladinke.

Na prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U16 25.1.2020 je bilo lepo pogledati start teka pionirjev na 60m z ovirami – med 6 prijavljenimi atleti je bilo kar 5 Kronosovih! Novi državni prvak je postal Luka Rotar, bronast je bil Evan Pavlin. S prvenstva za smo se vrnili z dvema zlatima, dvema srebrnima in eno bronasto medaljo. Drugo zlato medaljo je osvojil Žan Rozoničnik. Za zmago v skoku v višino je preskočil 166 cm, kar pa ga ni zadovoljilo, zato je napovedal precej višje skoke v poletnem delu sezone. Odlično je skakala Naja Burger. V skoku v daljino je za zmagovalko zaostala pičlih 5 centimetrov. Srebrne so bile tudi punce v štafeti 4×200 metrov v kateri so tekle Lara Žibert, Ema Vacik, Kristina Rous in Nina Svetina. Tik pod stopničkami sta pristala Lea Medica in Brin Ciglenečki v skoku ob palici, ter štafeta pionirjev 4x200m.

Na starejše mladinskem prvenstvu je edino zmago pritekla Hana Šurk v teku na 3000 metrov. Z 10:38.30 je popravila osebni rekord in pravi, da komaj čaka tekmovanja na prostem, kjer se teče manj krogov. Med starejšimi mladinci je Jan Bukovec presenetil z drugim mestom na 200m (23.28), le za stotinko sekunde je medalja ušla Jaki Hacetu (23.39). Srebrna je bila tudi štafeta mladincev 4×400 v postavi Lovrenc Primc, Jaka Hace, Erazem Bartol

in Matjaž Arnuš, ki je bil poleg tega tretji na 400m (51.26). Neža Avbelj je prejela bronasto medaljo za tretje mesto v skoku v višino (161), odličje enake barve je prejela tudi Manca Remškar na 200m (25.29), sicer tudi finalistka teka na 60m (7.87). Na nehvaležno četrto mesto je čez ciljno črto teka na 60m pritekel Tadej Tinta.

 

Mlajši mladinci in mladinke so 9.2.2020 osvojili pet medalj. Jaka Hace je bil srebrn na visokih ovirah, Stefan Vujić je bil na svoji prvi letošnji tekmi 3. na 400m. Žan Rozoničnik je bil bronast v skoku v višino, enako kot Lina Rotar Paušič, ki je v svojem prvem uradnem teku na 800m poleg medalje postavila tudi odličen osebni rekord. Tretja je bila še Laura Đekanović v suvanju krogle, četrti pa Aleksej Furtula Marušič po finišu na 1500m in Alex Kitanovski v skoku v daljino.

Začetek sezone

Za nami sta že prvi dve tekmi, ki sta potekali v organizaciji našega društva. Prejšnji vikend smo organizirali otvoritveni miting, kjer so se izkazali naši atleti s številnimi zmagami in uvrstitvami na stopničke. Zmag so se veselili Nika Ude v skoku v daljino, Lara Jagodnik v teku na 60 m z ovirami in Ambrož Tičar v skoku s palico. Da so atleti domov odhajali še boljše volje so poskrbeli naši partnerji na tekmovanju, Alpsko mleko, Oshee, Zavarovalnica Generali in naš nekdanji atlet Klemen Frece, ki je zmagovalcem podaril sladko presenečenje izpod njegovih rok.

Včeraj pa so se na državnem prvenstvu pomerili pionirji in pionirke letnika 2007 in 2008.  Z dvema osvojenima medaljama je bil naš najboljši tekmovalec Kristjan Glavan. Srebrno medaljo je osvojil v skoku s palico, bron pa si je pritekel na 50 metrov z ovirami. Družbo mu je na stopničkah skoka s palico delal Arne Špendal, ki je osvojil 3. mesto. Oba sta preskočila natanko dva metra. Tara Kočan in Santaja Šantl sta zasedli 4. in 5. mesto v skoku v višino. Zoja Sermek in Zoran Soklič pa sta med letniki 2008 zasedla 5. mesti v skoku v daljino.

rezultati DP letnik 2007 in 2008

2020 se bliža

Leto in s tem tekmovalna sezona 2020 se nezadržno približuje. Kljub temu naši člani še niso zaključili s tekmovanji. Jutri se bodo skakalci udeležili Božičnega mitinga v Brežicah, kjer bodo za AD Kronos prvič nastopili tudi nekateri atleti, ki so v prestopnem roku postali Kronosovci.
V skoku v višino bosta tako nastopila Manca Žagar in Žan Rozoničnik. V skoku v daljino pa bo nastopil Luka Kunej.

Takoj po novem letu bomo zavihali rokave in se posvetili organizaciji dveh tekmovanj. 11. januarja bomo organizirali “Kronosov mednarodni miting v dvorani”, kjer bomo vse tekmovalce nagradili s praktičnimi nagradami, prejemniki medalj pa bodo še dodatno nagrajeni. Teden dni za tem sledi novo tekmovanje na domačih tleh in sicer državno prvenstvo za pionirje in pionirke letnika 2007 in 2008.

Za lažje sledenje vsem dogodkom, smo v Kronosu pripravili KOLEDAR, ki si ga lahko samo ogledate ali pa tudi natisnete.

3. mesto Laure na polmaratonu

V sklopu Ljubljanskega maratona je v polmaratonu odlično nastopila Laura Guzelj Blatnik. Z novim osebnim rekordom 1:21.03 je osvojila odlično 3. mesto. Svojo prejšnjo najboljšo znamko je popravila skoraj natančno za 3 minute.
Robert Kotnik je v moški konkurenci s časom 1:14.36 osvojil 10. mesto.

Tek na maratonski razdalji je tokrat štel za državno prvensto, kjer je Miroslav Nikolič s časom 2:49.22 zasedel 4. mesto.

Že včeraj so nastopili šolarji na krajših razdaljah. Najbolje se je odrezala Hana Šurk, ki je med dijakinjami 3. in 4. letnikov osvojila 2. mesto. Ema Vacik je osvojila 6. mesto med učenkami (2006), Lina Rotar Paušič 6. mesto in Živa Batis 8. mesto, obe med učenkami 2005.

AD KRONOS na Evropskih otroških atletskih igrah

Prav prijetno je bilo gledati, kako se že pred 6. uro zjutraj kar 41 pionirjev in pionirk AD Kronos, živahnih in pripravljenih, polnih pričakovanj, odpravlja z avtobusom v Brno – dogodivščini 14. European Kids Athletics Games naproti. Tekmovanja smo se udeležili za nagrado za pridno treniranje in nastopanje preko sezone ter hkrati tudi za izkušnjo velikega tekmovanja, za izziv. Izid tekmovanja je bil uspešen v vseh pogledih – tako rezultatsko kot tudi družabno!

Nekaj tavanja po namestitvi, kjer je bila daleč najbolj opažena stvar napis NO Wi-FI, urejanja še zadnjih sprememb glede prijav, sporazumevanja v češčini in nato pot na stadion, kjer je že prvi dan deveterico čakalo tekmovanje – in začeli smo ga tik pod stopničkami! V torek smo na stadionu že ob 9.00 navijali za daljinašice, višinaša in kopjašico, najbolj napeto je bilo sredi dneva, ko smo se veselili 2. mesta Alexa Kitanovskega v metu kopja in 3. mesta Klemna Dolinarja na 60m.

Meglice se še niso čisto dvignile z modrega stadiona Sports area VUT Brno , ko so bila v sredo že na sporedu finala in nove priložnosti, ki so jih KRONOSovi atleti pridno izkoristili: Aljaž Škrinjar je bil 1. v skoku v daljino in bil še 3. v teku na 60m, Klemen Dolinar je bil 2. na 150m, na 3. mesto se med kar 85 prijavljenimi na 300m uvrstila še Uršula Černelč.

Za živahen zaključek tekmovanja so poskrbeli vedno razburljivi štafetni teki. Po štafetnem teku 4×60 m (disciplini, ki nas je navdušila!), so po teku kar 40 štafet starejših pionirk na 3. stopničko skočile: Manca Petruna, Brina Cerlini, Uršula Černelč in Manca Remškar, najhitrejši štafeti mlajših pionirjev smo zaploskali za 1. mesto: Aljaž Škrinjar, Maksim Kostrič, Janez Laznik in Klemen Dolinar.

Po zaključku in že vmes je sledilo obvezno slikanje vseh 41 tekmovalcev v opremi z rumenim zmajčkom, da bo prva udeležba KRONOSa v Brnu za vedno zabeležena. V četrtek smo si ogledali mestno jedro in se opremili s spominki, med katerimi ni manjkalo vsaj par Krtkov. In že zvečer smo najbližjim pripovedovali o še enem izmed lepih trenutkov z AD Kronos, med katerimi so bile tako zmage in rekordi kot tudi padci, napačni starti in trema – vse, zaradi česar imamo radi atletiko in bomo naslednjič še uspešnejši

Pestra atletska jesen

Jesen je v atletiki vedno precej zasedena, nič drugače ni niti letos. Za nami sta že dve tekmovanji, prihaja ekipno državno prvenstvo za člane in članice, kmalu pa se bodo zvrstila tudi vsa državna prvenstva v mlajših kategorijah. Za nameček smo naš podmladek poslali v Brno, kjer bodo jutri in v sredo tekmovali na Evropskih otroških atletskih igrah.

Prejšnji vikend so zelo uspešno nastopile naše mlajše mladinke, ki so postale ekipne državne prvakinje. Hana Šurk je bila najboljša v teku na 1.500 metrov (5:01.60), Maša Thaler je zasedla 3. mesto v skoku v višino (1.56), največ točk za ekipo pa je prispevala Manca Remškar, ki je na 100 metrov tekla 12.87, ter dodala svoj delež k štafeti 100-200-300-400 metrov. Štafeta je sicer zasedla 3. mesto v postavi Špela Logar, Manca Remškar, Brina Cerlini in Uršula Černelč.

Fantje so nastopili v okrnjeni postavi, tako da so zasedli 7. mesto. Maks Ulčar se je izkazal z drugim mestom na 400 metrov, Tim, Vacik s tretjim na 1.500 metrov, štafeta pa je v postavi Svit Glavan, Lovrenc Primc, Maks Ulčar in Tim Vacik zasedla 2. mesto.

Včeraj se je zaključilo pokalno tekmovanje za starejše mladince, kjer so naša dekleta osvojila 3. mesto, fantje pa so končali na 6. mestu. Iza Obal (100 metrov) in Maruša Povše (400 m z ovirami) sta se veselili zmag in s tem 12 točk za Kronos. Hana Šurk je osvojila 2. mesto na 1500 metrov, Kim Ameršek (5.000 m) in Klara Frančeškin (400 m ovire) pa sta zesedli tretji mesti.

 

Danes je v Brno potovalo 42 naših mladih atletov in atletinj, ki se bodo udeležili tekmovanja v okviru Evropskih atletskih iger. Več o njihovih dosežkih boste lahko spremljali na našem instagram profilu.