Novice iz mednarodnih tekmovanj

V teh dneh so se odvijala nakatera velika mednarodna tekmovajna, na katerih so nastopile tudi naše atletinje.

Naša najboljša atletinja Neja Filipič je 2.7 nastopila na močnem mednarodnem mitingu v Székesfehérváru, kjer je pristala na 4. mestu v skoku v daljino. Uspel ji je odličen skok, saj je s 650 centimetri, popravila njen najboljši letošnji dosežek. Med drugim je premagala tudi aktualno olimpijsko prvakinjo Tianno Bartoletto.

Na evropskem prvenstvu do 18 let je Tara Keber nastopila v teku na 100 metrov z ovirami. V kvalifikacijah se ji je zgodila napaka na drugi oviri, kar jo je zagotovo stalo polfinala. Na koncu je z borbenim tekom končala na 29. mestu s časom 14.16.
Tjaša Železnik je bila naša edina predstavnica na svetovnem prvenstvu do 20 let. V sredo je tekla v kvalifikacijah teka na 400 metrov z ovirami. Tekla je na 1. progi v 1. skupini, kjer je skozi cilj pritekla na 7. mestu s časom 1:01.73. Skupno je ta čas zadostoval za 39. mesto.

V začetku meseca je potekalo tudi evropsko prvenstvo za gluhe in naglušne, kjer je z veliko uspeha nastopila tudi naša mlada atletinja Iris Breganski. Domov je namreč prišla s tremi odličji. Postala je mladinska evropska prvakinja v metu kopja (26.63 m) in mlajše mladinska prvakinja v skoku v višino (154 cm). V suvanju krogle (10.24 m) pa je zasedla odlično drugo mesto med mlajšimi mladinkami.