DP za starejše mladince in mladinke

(Celje, 30.6 in 1.7) Na DP U20 so naši tekmovalci osvojili 11 medalj, od tega kar 5 zlatih. Veselili smo se dveh dvojnih zmag in imeli grenak priokus ob zlatem teku štafete 4×100 metrov, ko so dekleta za las zgrešila 28 let star mladinski državni rekord. Dvojne zmage sta se veselili Iza Obal in Tara Keber v teku na 100 metrov. V močnem protivetru je Iza obranila vlogo prve favoritinje, tako da je zmagala s časom 12.42. Tara je malenkost zaostala za njo, saj je v cilj pritekla s časom 12.49. Bor Kolar Bačnik je potrdil primat Kronosovih šprinterjev in suvereno slavil v najhitrejši moški disciplini. Tudi on se je boril z močnim vetrom, tako da je za zmago zadostoval rezultat 11.06. Drugo dvojno zmago sta pritekli Tjaša Železnik in Maruša Povše v teku na 400 metrov z ovirami. Tjaša, ki bo prihodnji teden potovala na Svetovno prvenstvo U20 je pritekla v cilj prva, s časom 1:00.67. Maruši (1:03.64) se tek ni najbolj posrečil, vendar je kljub temu zanesljivo osvojila srebrno medaljo. Juš Smole se je veselil zmage v skoku v višino. S preskočenimi 194 centimetri ni bil najbolj zadovoljen, saj že nekaj časa naskakuje dvometrsko znamko.
Ženska štafeta v postavi Tara Keber, Iza Obal, Neža Škerl in Nika Ude je že drugič v enem tednu napadala državni rekord. Tokrat so se mu dekleta približala na zgolj 6 stotink. Letos sicer ne bo več prave priložnosti za popravo rekorda, veseli nas pa predvsem to, da bodo vse tudi naslednje leto nastopale v mladinski konkurenci.
Nika Ude je v nedeljo osvojila dve srebrni medalji. V skoku v daljino jo je, s skokom dolgim 5.70 osvojila dokaj pričakovano, zato pa si jo je nekoliko bolj presenetljivo pritekla na 200 metrov. Bor Kolar Bačnik je v nedeljo v svojo zbirko medalj dodal bronasto iz teka na 200 metrov (22.07). Najlepše darilo za 18. rojstni dan pa si je poklonil Klemen Jeršin kar sam. V metu kopja je z osebnim rekordom 45.91 zasedel 3. mesto in domov odnesel bronasto medaljo.
Videli smo še nekaj osebnih rekordov naših tekmovalcev, ki sicer niso zadostovali za medaljo, a so njihovi lastniki kljub temu lahko zadovoljni zapustili Celje.

Rezultati DP U20