Uspešena otvoritev nove dvorane

V soboto je v Novem mestu potekalo prvo državno prvenstvo v novi dvorani. Te dolenjske pridobitve smo bili vsi veseli, saj se ne bomo več vozili na državna prvenstva v sosednje države. Sama dvorana še ni povsem zaključena, saj še vedno montirajo kolesarsko stezo okoli tekaške. Atletski del pa je dovolj pripravljen, da lahko gostijo letošnja prvenstva. Prvo po vrsti je bilo za pionirje kategorije U16, kjer so se naši atletinje in atleti odrezali odlično, osvojili so namreč 7 medalj, od tega dve zlati.
Manca Remškar je po slabem startu v finalu za las upravičila vlogo favoritinje v teku na 60 metrov. V zadnjih metrih je dohitela tekmice in zmagala s časom 7.97. V teku na 60 metrov z ovirami je državni prvak postal Luka Rotar, ki se je šele letos začel ukvarjati z ovirami. Neja Kline je osvojila dve medalji in sicer v skoku v daljino in v teku na 60 m z ovirami. Skok dolg 509 cm je zadostoval za srebrno medaljo, medtem ko je za bronasto medaljo na ovirah izenačila osebni rekord (9.51).
Drugo mesto je v skoku v daljjino osvojil tudi Alex Kitanovski. Z rezultatom 587 centimetrov se je zelo približal klubskemu rekordu. Zoja Peteh je tek na 1000 metrov končala na tretjem mestu, potem ko je vodila večji del teka. V izenačenem finišu pa je za prvim mestom zaostala za nekaj desetink. Presenečenje je v teku na 300 metrov pripravila Uršula Černelč, ki je odlično odtekla svoj samostojen tek in končala na drugem mestu (44.02), le tri stotinke za zmagovalko. Tek na 300 metrov se je izkazal za enega najuspešnejših za nas, saj je Brina Cerlini osvojila 4. mesto (44.42), Nina Svetina pa 6. mesto (45.01). Šesto mesto je v troskoku osvojila Nuša Erzar (9.62), medtem ko je Jure Kotar nastopil v B finalu teka na 60 metrov in z 8.09 osvojil skupno 12. mesto.

Rezultati DP U16 v dvorani