Pestra atletska jesen

Jesen je v atletiki vedno precej zasedena, nič drugače ni niti letos. Za nami sta že dve tekmovanji, prihaja ekipno državno prvenstvo za člane in članice, kmalu pa se bodo zvrstila tudi vsa državna prvenstva v mlajših kategorijah. Za nameček smo naš podmladek poslali v Brno, kjer bodo jutri in v sredo tekmovali na Evropskih otroških atletskih igrah.

Prejšnji vikend so zelo uspešno nastopile naše mlajše mladinke, ki so postale ekipne državne prvakinje. Hana Šurk je bila najboljša v teku na 1.500 metrov (5:01.60), Maša Thaler je zasedla 3. mesto v skoku v višino (1.56), največ točk za ekipo pa je prispevala Manca Remškar, ki je na 100 metrov tekla 12.87, ter dodala svoj delež k štafeti 100-200-300-400 metrov. Štafeta je sicer zasedla 3. mesto v postavi Špela Logar, Manca Remškar, Brina Cerlini in Uršula Černelč.

Fantje so nastopili v okrnjeni postavi, tako da so zasedli 7. mesto. Maks Ulčar se je izkazal z drugim mestom na 400 metrov, Tim, Vacik s tretjim na 1.500 metrov, štafeta pa je v postavi Svit Glavan, Lovrenc Primc, Maks Ulčar in Tim Vacik zasedla 2. mesto.

Včeraj se je zaključilo pokalno tekmovanje za starejše mladince, kjer so naša dekleta osvojila 3. mesto, fantje pa so končali na 6. mestu. Iza Obal (100 metrov) in Maruša Povše (400 m z ovirami) sta se veselili zmag in s tem 12 točk za Kronos. Hana Šurk je osvojila 2. mesto na 1500 metrov, Kim Ameršek (5.000 m) in Klara Frančeškin (400 m ovire) pa sta zesedli tretji mesti.

 

Danes je v Brno potovalo 42 naših mladih atletov in atletinj, ki se bodo udeležili tekmovanja v okviru Evropskih atletskih iger. Več o njihovih dosežkih boste lahko spremljali na našem instagram profilu.