AD KRONOS na Evropskih otroških atletskih igrah

Prav prijetno je bilo gledati, kako se že pred 6. uro zjutraj kar 41 pionirjev in pionirk AD Kronos, živahnih in pripravljenih, polnih pričakovanj, odpravlja z avtobusom v Brno – dogodivščini 14. European Kids Athletics Games naproti. Tekmovanja smo se udeležili za nagrado za pridno treniranje in nastopanje preko sezone ter hkrati tudi za izkušnjo velikega tekmovanja, za izziv. Izid tekmovanja je bil uspešen v vseh pogledih – tako rezultatsko kot tudi družabno!

Nekaj tavanja po namestitvi, kjer je bila daleč najbolj opažena stvar napis NO Wi-FI, urejanja še zadnjih sprememb glede prijav, sporazumevanja v češčini in nato pot na stadion, kjer je že prvi dan deveterico čakalo tekmovanje – in začeli smo ga tik pod stopničkami! V torek smo na stadionu že ob 9.00 navijali za daljinašice, višinaša in kopjašico, najbolj napeto je bilo sredi dneva, ko smo se veselili 2. mesta Alexa Kitanovskega v metu kopja in 3. mesta Klemna Dolinarja na 60m.

Meglice se še niso čisto dvignile z modrega stadiona Sports area VUT Brno , ko so bila v sredo že na sporedu finala in nove priložnosti, ki so jih KRONOSovi atleti pridno izkoristili: Aljaž Škrinjar je bil 1. v skoku v daljino in bil še 3. v teku na 60m, Klemen Dolinar je bil 2. na 150m, na 3. mesto se med kar 85 prijavljenimi na 300m uvrstila še Uršula Černelč.

Za živahen zaključek tekmovanja so poskrbeli vedno razburljivi štafetni teki. Po štafetnem teku 4×60 m (disciplini, ki nas je navdušila!), so po teku kar 40 štafet starejših pionirk na 3. stopničko skočile: Manca Petruna, Brina Cerlini, Uršula Černelč in Manca Remškar, najhitrejši štafeti mlajših pionirjev smo zaploskali za 1. mesto: Aljaž Škrinjar, Maksim Kostrič, Janez Laznik in Klemen Dolinar.

Po zaključku in že vmes je sledilo obvezno slikanje vseh 41 tekmovalcev v opremi z rumenim zmajčkom, da bo prva udeležba KRONOSa v Brnu za vedno zabeležena. V četrtek smo si ogledali mestno jedro in se opremili s spominki, med katerimi ni manjkalo vsaj par Krtkov. In že zvečer smo najbližjim pripovedovali o še enem izmed lepih trenutkov z AD Kronos, med katerimi so bile tako zmage in rekordi kot tudi padci, napačni starti in trema – vse, zaradi česar imamo radi atletiko in bomo naslednjič še uspešnejši