Novo leto – novi uspehi

Pred vrati je nova sezona, od katere pričakujemo nove uspehe naših atletinj in atletov. Letos nas čaka kar nekaj velikih tekmovanj, na katerih bomo lahko navijali za kronosovce. Seveda upamo, da v čim večjem številu. Sicer nimamo kandidatov za člansko svetovno prvenstvo, vendar so na sporediu še druga pomembna tekmovanja, kot so evropsko prvenstvo do 23 let, evropsko prvenstvo do 20 let, EYOF in univerziada. O doseženih normah vas bomo seveda sproti obveščali.

Za nami je tudi že otvoritveni miting, kjer so nekateri že pokazali odlično pripravljenost. Ambrož Tičar je popravil klubski rekord v skoku s palico (4.70), Petra Koren je zmagala v troskoku z 12.56, Tara Keber (7.84) in Manca Remškar (7.94) sta se spustili pod 8 sekund v teku na 60 metrov, Nika Ude se je približala šestim metrom v skoku v daljino in še bi lahko naštevali.
V soboto se bodo na državnem prvenstvu merili pionirji letnika 2006 in 2007, kjer tudi ne bomo brez favoritov za medalje.

Sezono 2019 smo nestrpno čakali tudi zaradi nove krožne dvorane v Novem mestu, kjer bodo potekala vsa državna prvenstva v dvorani. Prvi jo bodo 26. januarja preizkusili pionirji U16.