Laura odlična na polmaratonu

Na največji tekaški prireditvi v Sloveniji so odlično nastopili tudi naši atleti in atletinje. Ljubljanski maraton je postregel z dvodnevnim programom, kjer so v soboto nastopili šolarji, v nedeljo pa tekmovalci na 10, 21 in 42 kilometrov. Razen v maratonu so naši člani nastopili na vseh ostalih razdaljah. Najpomembnejši tek je bil tokrat na polmaratonski razdalji, ki je štel za državno prvenstvo. Laura Guzelj Blatnik je tekla odlično, saj je z osebnim rekordom 1:24.01 osvojila 3. mesto, skupno pa je med vsemi tekmovalkami osvojila 4. mesto. Miroslav Nikolič je v moški konkurenci za državno prvenstvo s časom 1:13.56 zasedel zelo dobro 7. mesto. Robert Kotnik je s časom 1:15.19 osvojil skupno 11. mesto.

V soboto so šolarji nastopili na krajših razdaljah. Med srednješolci se je najbolj izkazal Tim Vacik, ki je osvojil 3. mesto med 1. in 2. letniki. V isti starostni kategoriji je med dekleti Hana Šurk zasedla 7. mesto.
Med osnovnošolkami je Zoja Peteh osvojila 3. mesto v kategoriji 9. razredov. Prav tako sta zasedli 3. mesti Ema Vacik med sedmimi in Ajda Sikošek med šestimi razredi. Fantje tokrat niso dosegli vidnejših uvrstitev.

Čestitke vsem dobitnikom medalj in tudi vsem ostalim, ki so se udeležili teh najdaljših preizkušenj.