Evropski prvenstvi in Univerzijada

Na Švedskem se je danes začelo Evropsko prvenstvo do 23 let, kjer imamo tudi mi svojo predstavnico. Jutri ob 11.44 po našem času bo v tretji skupini teka na 400 metrov z ovirami nastopila Tjaša Železnik. Za preboj v polfinale bi morala v cilj priti med prvimi tremi ali pa se po času prebiti naprej. Vsekakor jo čaka težka naloga, saj ima v skupini prijavljen sedmi rezultat. Tekmovanje lahko v neposrednem prenosu spremljate na Eurosport 2 in na spletu All Athletics.

Medtem je Leda Krošelj že nastopila na Univerzijadi v Neaplju. Tekmovanje je zaključila v kvalifikacijah, kjer je s preskočenimi 360 centimetri končala na 19. mestu v skoku s palico. Leda je s tem izenačila svoj najboljši rezultat v letošnji sezoni

Od naslednjega četrtka pa do nedelje se bodo na Evropskem prvenstvu srečali tudi starejši mladinci in mladinke. Tudi oni bodo tekmovali na Švedskem, le da bodo oni tekmovali v Borasu. Tudi tam pa bomo imeli na startu našo članico. V teku na 100 metrov bo nastopila letos zelo hitra Iza Obal. Svoj osebni rekord je letos že popravila na 11.79, vsi pa upamo, da bo ta dosežek na Švedskem še popravila. Glede na to, da že ima izkušnje tudi iz finala na Svetovnem prvenstvu za mlajše mladinke, bo Iza vsekakor napadala uvrstitev v naslednji krog.