Odlični dosežki na šolskem državnem prvenstvu

V sredo so naše kronosovke in kronosovci zastopali barve svojih šol na državnem prvenstvu v šolski atletiki. Dosegli so nekaj izjemnih uspehov. Prvo ime prvenstva je bila Manca Remškar, ki je zmagala v teku na 60 metrov z odličnim časom 7.75, za kar je prejela pokal najuspešnejše tekmovalke na celotnem prvenstvu. Poleg tega pa je prispevala velik delež k rekordnemu teku štafete Osnovne šole Brezovica. Štafeto Brezovice so sestavljele 4 naše članice in sicer Neja Kline, Tjaša Železen, Ema Ramovš in Manca Remškar. S časom 49.86 so punce za pol sekunde popravile 30 let star državni šolski rekord, ob tem pa so popravile tudi klubski rekord U16.
Neja Kline je postala državna prvakinja v skoku v daljinno s cone. Z izjemnim osebnim rekordom 580 cm je v zadnji seriji ugnala vso konkurenco. Uršula Černelč je krepko popravila osebni rekord v teku na 300 metrov, kjer je s časom 41.66 osvojila srebrno medaljo. Prav tako je bil srebrn Alex Kitanovski v skoku v daljino. Njegov najdaljši skok je meril 624 cm, kar je tudi znamka novega klubskega rekorda. V bronasti štafeti OŠ Vič sta uspešno nastopili Kristina Rous v prvi in Brina Cerlini v tretji predaji. Med mlajšimi učenci je srebrno medaljo v teku na 60 metrov osvojil Klemen Dolinar, ki je s časom 7.81 popravil klubski rekord v kategoriji U14.
Svit Glavan je medaljo v teku na 300 metrov zgrešil za pičli 2 stotinki sekunde. Njegov rezultat je bil tokrat 38.41. Tjaša Železen je osvojila 5. mesto v skoku v višino s preskočenimi 153 centimetri. Lina Rotar Paušič je v teku na 1000 metrov popravila osebni rekord na 3:17.61, Alen Zupanc v teku na 300 metrov na 44.80 in Janez Laznik v teku na 60 metrov na 8.19.