Nika Ude

Atletska disciplina:
skok v daljino

Osebni rekord:
daljina – 607cm

Trenerji:  Srđan Đorđević
(do 2021 Saša Maraž)

Šola: Filozofska fakulteta

 

Kako te je pot pripeljala do atletike?
Ker sem kot majhna punčka rada tekla in so vsi v družini z mano tekali na okoli, sta  me starša vpisala v Atletsko šolo Brigite Bukovec. Po nekaj treningih sem vzljubila atletiko in ostala pri tem športu.

Tvoji trije največji uspehi?
Moj največji uspeh je uvrstitev v finale (12.mesto v finalu) svetovnega prvenstva za mlajše mladince in mladinke v Nairobiju, Keniji. Drugi velik uspeh je bil urstitev na Evropsko prvenstvo za mlajše mladince in mladink v Tbilisiju,Gruzija. Tretji največji uspeh bi težko izbrala, vendar sem kar vesela 2. mesta in s tem naslova državne podprvakinje v skoku v daljino za člane in članice.

Tvoj moto?
Nimam samo enega izbranega ampak me na vsej športni poti in pa na sploh v življenju spremljajo trije najljubši stavki oziroma neki motivacijski »nagovori« .

“Na treningih se delajo medalje, na tekmo greš samo po njo.”
“Vse se da, če se hoče.”

“If you get tired, learn to rest, not quit.”

Imaš kakšnega vzornika/vzornico? Če ja, zakaj prav on/a?
Skozi celotno atletsko pot sem imela kar nekaj vzornic oziroma tudi vzornikov. Vendar meni najljubša in najbljiže je Ivana Španović, zaradi samega načina skakanja, tehnike in njene same priprave na skok in tekmo. Gre za atletinjo, ki so ji športno pot velikokrat prekrižale tudi poškodbe, vendar še vedno vztraja in se po vsaki poškodbi vrne močnejša in boljša.

Imaš poleg atletike še kakšen hobi?
Poleg atletike se na splošno zelo rada ukvarjam s športom. Vendar v prostem času najraje hodim v hribe in osvajam slovenske vrhove.

Kaj ti je všeč pri Kronosu?
Pri Kronosu mi je predvsem všeč to, da so vsi trenerji in odgovorne osebe v klubu zelo razumevajoči in se z njimi, da dogovoriti prav vse. Nudijo odlične pogoje za treniranje in za razvoj športnika ter njegove športne (atletske) poti. Klub je v veliko podporo na celotni atletski poti in pri doseganju ciljev.

Tvoj naj film, knjiga, hrana, pijača?
Moj najljubši film je Fast girls in pa muzikal Briljantina. Za najljubšo knjigo bi izbrala avtobiografijo Usaina Bolta in Antoina Griezmana. Najljubša hrana je sestavljena solata: Zelena solata ( endivja, berivka), rdeči radič, čičerika, kuhano jajce, popečeni piščančji fileti, parmezan in balzamičen preliv. Pri najljubši pijači pa se zaplete, saj je odvisno od letnega časa. Vsak letni čas je voda, potem pa se razlikuje od zeliščnega čaja pozimi in vse do osvežilne limonade z ledom poleti.