Kronosovi uspehi

V zadnjih tednih so se vrstila državna prvenstva za različne kategorije. Najprej so se pomerili pionirji in pionirke U16, sledilo je prvenstvo za starejše mladince in mladinke, pred nekaj dnevi pa so se za naslove državnih prvakov borili še mlajši mladinci in mladinke.

Na prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U16 25.1.2020 je bilo lepo pogledati start teka pionirjev na 60m z ovirami – med 6 prijavljenimi atleti je bilo kar 5 Kronosovih! Novi državni prvak je postal Luka Rotar, bronast je bil Evan Pavlin. S prvenstva za smo se vrnili z dvema zlatima, dvema srebrnima in eno bronasto medaljo. Drugo zlato medaljo je osvojil Žan Rozoničnik. Za zmago v skoku v višino je preskočil 166 cm, kar pa ga ni zadovoljilo, zato je napovedal precej višje skoke v poletnem delu sezone. Odlično je skakala Naja Burger. V skoku v daljino je za zmagovalko zaostala pičlih 5 centimetrov. Srebrne so bile tudi punce v štafeti 4×200 metrov v kateri so tekle Lara Žibert, Ema Vacik, Kristina Rous in Nina Svetina. Tik pod stopničkami sta pristala Lea Medica in Brin Ciglenečki v skoku ob palici, ter štafeta pionirjev 4x200m.

Na starejše mladinskem prvenstvu je edino zmago pritekla Hana Šurk v teku na 3000 metrov. Z 10:38.30 je popravila osebni rekord in pravi, da komaj čaka tekmovanja na prostem, kjer se teče manj krogov. Med starejšimi mladinci je Jan Bukovec presenetil z drugim mestom na 200m (23.28), le za stotinko sekunde je medalja ušla Jaki Hacetu (23.39). Srebrna je bila tudi štafeta mladincev 4×400 v postavi Lovrenc Primc, Jaka Hace, Erazem Bartol

in Matjaž Arnuš, ki je bil poleg tega tretji na 400m (51.26). Neža Avbelj je prejela bronasto medaljo za tretje mesto v skoku v višino (161), odličje enake barve je prejela tudi Manca Remškar na 200m (25.29), sicer tudi finalistka teka na 60m (7.87). Na nehvaležno četrto mesto je čez ciljno črto teka na 60m pritekel Tadej Tinta.

 

Mlajši mladinci in mladinke so 9.2.2020 osvojili pet medalj. Jaka Hace je bil srebrn na visokih ovirah, Stefan Vujić je bil na svoji prvi letošnji tekmi 3. na 400m. Žan Rozoničnik je bil bronast v skoku v višino, enako kot Lina Rotar Paušič, ki je v svojem prvem uradnem teku na 800m poleg medalje postavila tudi odličen osebni rekord. Tretja je bila še Laura Đekanović v suvanju krogle, četrti pa Aleksej Furtula Marušič po finišu na 1500m in Alex Kitanovski v skoku v daljino.