Juš državni prvak v dvorani

Na Prvenstvu Slovenije v dvorani za člane in članice smo tudi v Kronosu dobili državnega prvaka. V skoku v višino je to postal Juš Smole s preskočenimi 200 centimetri. Juš je vse višine preskočil v prvem poizkusu, nato pa se je zataknilo na višini 203 centimetrov, kjer je bil trikrat neuspešen. Po tekmi je povedal: “V zimski sezoni sem se kar dobro pripravljal na tekmo. Četudi je bila korona, sem nekako s kombinacijo izrednih dvoranskih treningov in treningov doma uspel doseči zadovoljivo pripravljenost. Pričakoval sem vsaj drugo mesto, k sami zmagi pa je veliko doprinesla slabša pripravljenost sotekmovalcev. Kar se rezultata tiče imam malo mešane občutke, ker vem, da bi lahko skočil boljše, če ne bi ponavljal stalnih napak pri zaletu. Zato je tudi načrt za poletno sezono, da malo izpilim slednjega.
Blaž Pelko je v troskoku zasedel 3. mesto, kjer je sicer preskočil 15 metrov, vendar manj kot je pričakoval. Zaradi pomanjkanja tekmovanj v dvoranskem delu sezone, ni uspel skokov s treninga prenesti tudi na tekmo.
Nehvaležna četrta mesta so osvojili Iza Obal v teku na 60 metrov (7.72), Lara Jagodnik v teku na 60 metrov z ovirami (8.91) in Leon Ljubič prav tako v teku na 60 metrov z ovirami (prav tako 8.91). Favorit za drugo mesto v suvanju krogle Klemen Jeršin je žal opravil 6 neveljavnih sunkov in ostal brez uvrstitve.
Kim Ameršek je osvojila 6. mesto v teku na 3000 metrov (10:59.73), Matjaž Arnuš (51.30) in Tjaša Železnik (1:01.03) pa sta osvojila 8. mesti v teku na 400 metrov.

Veliko naših atletov in atletinj je zaradi oteženih razmer za trening izpustilo zimsko sezono in se že intenzivno pripravljajo na spomladansko/poletni del tekmovanj, kjer pričakujemo, da se bo več Kronosovcev uspelo povzpeti na zmagovalne stopničke.

Rezultati DP za člane