Ekipni duh naših najmlajših atletov (Žalec, 12. 6. 2021)

Pretekli vikend (12. in 13.6.2021) je v Žalcu potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U14 in U12.

Za omenjene selekcije je bila to ena izmed redkih tekem v letošnji sezoni. Pionirji U12, najmlajši člani našega atletskega društva so pokazali izredno borbenost in zagnanost, saj je le 6 pionirjev pokrilo skoraj vse discipline tekmovanja. Vsi so prvič tekmovali tudi v štafeti, na koncu pa so ekipno dosegli 6. mesto. Izpostaviti je potrebno Andreja Kendo, ki je med vrstniki zmagal pri skoku v višino (1,26) in bil drugi pri daljini (4,28). Danijel Bogataj je svoj osebni rekord pri vortexu izpred nekaj tednov popravil za kar 7,5 metra (37,88). Vsi, ki so imeli rezultat že od kakšne tekme prej, so svoj osebni rekord tudi izboljšali (Gaj Bremec – 60 m; Luka Bertoncelj – vortex; Jaka Mlakar –  600 m in Bor Dobrič – skok v daljino). Pohvaliti velja tudi atletinjo Kristino Lili Čuk Murko, ki je bila edina predstavnica pionirk U12 in videla, da je tekmovati na tekmi super doživetje. Upamo, da bo svojo izkušnjo delila še z ostalimi dekleti in jih opogumila za naslednje tekme.

Pionirji in pionirke U14 so bili ekipno 11. in 13., prav tako pa so s svojimi posamičnimi nastopi nizali svoje osebne rekorde, tako v tehničnih, kot tekaških disciplinah. Petra Počivavšek je za las zgrešila 3. mesto pri 200 m z ovirami, Al Dušič pa je debitiral v teku na 1000 m.

Tako atleti U12, kot U14 so v dveh dneh tekmovanja pokazali pravi ekipni duh, da so iz pravega testa za atletiko in da bodo pokazali dobre in še veliko boljše rezultate. Vsaka tekma nam poda nove tekmovalne izkušnje, ki prinašajo dobre rezultate.

Čestitke vsem!