Dvojna zmaga v štafetah na državnem U16 v Ravnah na Koroškem!

Pretekli vikend, 12. in 13. 9. 2020 smo tekmovali na prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U16 v Ravnah na Koroškem.

Dvojno zlato smo osvojili med štafetami na 4x 300 metrov, kjer so tako punce, kot fantje bili najhitrejši. Fantje so 1. mesto osvojili tudi pri štafeti 4x 100 m, dekleta pa so tam žal končale na 4. mestu.

Poleg štafet pa je na Ravnah blestel Luka Rotar, ki je sodeloval v obeh štafetah, zlato pa je osvojil še pri teku na 100 m z ovirami in srebro pri teku 300 m ovire.

Prav v tej disciplini je tekmovalo kar 5 Kronosovih atletov, med katerimi je na stopničkah za 3. mesto stal tudi Črt Kovač. Med pionirkami je 300 m z ovirami v času 46.58 pretekla med drugimi tudi Ema Vacik in s tem dosegla drugi najhitrejši čas. Žan Rozoničnik je s skokom v višino preskočil letvico na 1,75 m ter s tem postal državni prvak, Ana Thaler pa je med pionirkami skočila 1,59 m in s tem postala državna podprvakinja. Poleg omenjenih atletov, ki so na tej tekmi stali na stopničkah pa je tekmovalo še veliko drugih, kjer so nekateri dosegali svoje osebne rekorde in pridobivali nove tekmovalne izkušnje.

Čestitke zato prav vsem pionirjem in pionirkam za svoje osvojene rezultate!