Aljaž Škrinjar

Ime in priimek: Aljaž Škrinjar

Atletska disciplina:  Šprint, tek čez ovire

Trener:  Jan Jamnik

Šola: Gimnazija Šiška

Osebni rekordi:

  • 300 m: 36.80 s
  • 300 m ovire: 42.81 s
  • 60 m ovire: 8.64 s


Kako te je pot pripeljala do atletike?

Pred osnovno šolo sem se prvič spoznal z osnovami atletike v atletski šoli Brigite Bukovec. Več kot 2x na teden, in tako tudi bolj resno, sem pričel trenirati pri 8. letu starosti. Takrat sem začel trenirati v Kronosu, pri Živi Cesar.

Tvoji trije največji uspehi?

Med moje tri največje uspehe bi zagotovo uvrstil dva državna rekorda med pionirji, prvega v skoku v daljino in drugega v teku na 300 m v dvorani. Pod tretji največji uspeh pa spadajo kar vsi naslovi, ki sem jih usvojil v svoji dosedanji karieri.

Tvoj moto?

Ne bodi razočaran nad rezultatom, če nisi vložil potrebnega truda.

Imaš kakšnega vzornika/vzornico? Če ja, zakaj prav on/a?

Prav vzornika, po katerem bi se zgledoval, nimam, mi je pa od atletov trenutno najbolj všeč Lamont Marcell Jacobs, zaradi njegove tehnike teka in preklopa iz daljine na šprintersko kariero.

Imaš poleg atletike še kakšen hobi?

Pod moje hobije spada veliko športov, s katerimi se ukvarjam v prostem času, kot so: namizni tenis, badminton in odbojka, poleg tega pa zbiram tudi avtomobilčke.

Kaj ti je všeč pri Kronosu?

Pri Kronosu mi je všeč povezanost, skrb za atlete in prijateljski odnos med sotekmovalci.

Tvoja naj hrana, pijača?

Pijača: po navadi pijem vodo, ob posebnih priložnostih pa ledeno kavo. Hrana: poskušam jesti vse in kar se da zdravo, zato ne jem tistega, kar mi je dobro po okusu, ampak kar je dobro zame.